Grote opkomst bij aperitiefgesprek Edegem

Door Koen Metsu op 22 februari 2016, over deze onderwerpen: Radicalisering en terrorismebestrijding

Zondag vond het langverwachte duo-aperititefgesprek met Koen Metsu en Nadia Sminate plaats. Beiden volksvertegenwoordiger, burgemeester én voorzitter van respectievelijk de commissie 'terrorismebestrijding' op federaal niveau en 'radicaliseirng' op Vlaams niveau. Moderator van dienst Guy Van Sande zorgde voor een waar panelgesprek met beide, intussen experten van dienst, parlementsleden. Vlaams minister Muyters zorgde voor de inleiding en deed dit met een welgemeende fierheid.

Na dit boeiende panelgesprek werd er de mogelijkheid tot vragen uit het publiek, dat talrijk aanwezig was, gecreëerd. Aan de ontelbare vragen werd al gauw duidelijk dat het thema enorm leeft bij het brede publiek. Vragen (zowel lokale als algemene) als: "hoeveel Syriëstrijders komen er uit Antwerpen en de Zuidrand?", "Waarom staan er nog militairen aan de synagoge in Edegem?" en "Hoe informeren we jongeren op een goede manier over radicalisering en terreur?" waren slechts enkele voorbeelden. Ook nadien konden er bij een glaasje nog vragen gesteld worden.

Misschien kon u er jammer genoeg niet bij zijn, maar bent u wel geïnteresseerd? Houd dan zeker de kalender in de gaten voor één van de komende aperitiefgesprekken met Koen en Nadia over radicalisering en terreur!

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is