Politiezone HEKLA stelt haar nieuwe fietsteam voor

Door Koen Metsu op 17 juni 2016

DELTA, het nieuwe fietsteam is sinds kort operationeel in onze politiezone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar). Met dit nieuwe fietsteam maakt onze politiezone werk van meer preventie op openbare plaatsen. Dit fietsteam kan op strategische plaatsen ingezet worden waar bijvoorbeeld andere ploegen met de wagen niet gemakkelijk kunnen tussenkomen. Denk bijvoorbeeld aan parken, wandelpaden, speelpleinen,…

Kortom, het politieteam zal dus preventief toezicht houden om criminaliteit tegen te gaan en om verkeersveiligheid en openbare orde mee te handhaven.

En er zijn nog pluspunten aan dit fietsteam: politiemensen zijn op de fiets gemakkelijker aanspreekbaar voor de bevolking. Ook is de politie op de fiets milieuvriendelijk. Tot slot biedt de patrouille op de fiets de kans aan de mensen van het fietsteam om hun fysieke conditie op punt te houden. Een win-win dus!

Een knappe investering van onze politiezone! vanaf heden versterkt dit team onze politiediensten en zullen ze je snel opvallen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is