Slimme camera's binnenkort ook in Edegem

Door Koen Metsu op 16 maart 2016, over deze onderwerpen: Lokale politie

Binnenkort rijden er misschien anonieme mobiele politiewagens in onze buurt rond.  In West-Vlaanderen heeft men dit systeem al langer. Met resultaat: een kwart minder woninginbraken kan men daar vaststellen sinds de rondrijdende camera's in gebruik zijn. Deze anonieme mobiele politiewagens beschikken over een 'slimme camera' die nummerplaten controleert. Op die manier komt de politie meteen te weten of die wagen geseind staat.

In het zonaal Veiligheidsplan van Edegem is budget voorzien voor zo'n camerasysteem. Hiermee kan de verkeersveiligheid en het aantal woninginbraken drastisch teruggeschroefd of sneller opgelost worden, dit zijn zaken die een hoge prioriteit zijn voor onze politiezone, verduidelijkt Metsu. Er loopt momenteel een studie om te bekijken of er een vaste slimme camera zou komen en wat de geschikte locatie van zo'n camera in Edegem zou zijn. Ook Aartselaar bekijkt de mogelijkheden. Voor een mobiele camera moeten we misschien nog even wachten op de verdere uitwerking van het provinciale verhaal, vertelt Metsu. Hij benadrukt verder dat hij niet kan garanderen dat er dit jaar reeds een slimme camera in Edegem aanwezig zal zijn, maar volgend jaar is dit zeker wel het geval.

Verder kunnen de mobiele camera's ingezet worden om het vrachtverkeer op bepaalde verkeersassen waar ze niet toegelaten zijn, te controleren. De camera's worden wel voornamelijk gebruikt om de criminaliteit aan te pakken zoals bijvoorbeeld woninginbraken en gestolen wagens die over een bepaald grondgebied rijden en dan opgepikt worden door de slimme camera. De slimme camera geeft dan meteen een signaal en de politie kan dan meteen ingrijpen.

Op ATV gaf Koen Metsu tekst en uitleg. U kan het fragment uit het ATV nieuws van 16 maart 2016 terugbekijken via de volgende link: http://atv.be/nieuws/edegem-en-aartselaar-gaan-rondrijdende-cameras-inze...

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is