Edegems burgemeester doet voorstel: “Heropen containerparken op afspraak”

Door Koen Metsu op 20 maart 2020

https://www.gva.be/cnt/dmf20200319_04895801/edegems-burgemeester-doet-voorstel-containerparken-moeten-op-afspraak-heropenen

Edegems burgemeester Koen Metsu (N-VA, foto) heeft bij gouverneur Cathy Berx een voorstel ingediend om de containerparken weer te openen, maar dan op afspraak. “Op die manier beheerst de gemeente zelf het aantal bezoekers”, zegt hij.

Door een stormloop besloot de Vlaamse overheid begin deze week alle containerparken te sluiten. Koen Metsu, burgemeester van Edegem en Kamerlid, was hier geen voorstander van en werkte een voorstel uit. “Het probleem was de massale toestroom en de veiligheid van de medewerkers. Maar door op afspraak te werken, los je die problemen op”, licht Metsu zijn voorstel toe. “De gemeenten of de intercommunales controleren zelf het aantal bezoekers dat binnen kan en je kunt het personeel afstemmen op dit aantal.”

Lange termijn

Volgens de burgemeester zal dit ook op langere termijn een oplossing bieden. “Doordat ze thuis moeten blijven, zijn veel mensen aan het schoonmaken of een opkuis aan het doen. Ze moeten ergens naartoe met hun afval of hebben spullen die weg mogen. Denk eens aan de massale toeloop die zal ontstaan wanneer de containerparken over enkele weken weer open mogen. Het is beter om ze nu gecontroleerd te openen. Ook gemeentediensten werken nu op afspraak en als je ziet welke activiteiten we nog wel mogen doen, dan kan dit de perfecte oplossing zijn.”

Metsu verwacht vrijdag een antwoord van de Vlaamse overheid. “De gouverneur was zelf voorstander om de containerparken open te houden. Wanneer er een positief antwoord komt, is het aan de gemeenten of de intercommunales om een dienstregeling op afspraak op te stellen. Afhankelijk van de grootte van het containerpark en het personeel dat ingezet kan worden, moet men aangeven hoeveel personen op een bepaald tijdstip binnen kunnen.” (fisp)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is