Brecht Vermeulen: “Een democratie die zichzelf respecteert, mag geen enkel begrip tonen voor antisemitisme, ook niet voor het verdoken antisemitisme dat kan schuilen achter het debat over de Israëlisch-Palestijnse kwestie. Daarom willen wij een beleid tegen het antisemitisme als aandachtspunt opnemen in de kadernota Integrale Veiligheid en het Nationale Veiligheidsplan, en hiervoor de nodige middelen voorzien. Tijdens de politionele opleiding en bijscholingen moet meer aandacht gaan naar de aanpak van antisemitisme. Tot slot zouden de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken een omzendbrief moeten opstellen die het strafrechtelijk beleid verduidelijkt om feiten van negationisme en antisemitisme aan te pakken”.

Johan Klaps: “Dankzij deze maatregelen, die zowel inzetten op preventie als repressie, zullen alle besturen samen de strijd tegen antisemitisme kunnen opvoeren. Zo zullen de lokale besturen met een Joodse gemeenschap de nodige actieplannen kunnen uitwerken en, wanneer nodig, rekenen op de steun van de federale overheid, de geïntegreerde politie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.”

“Wij mogen onze kop niet in het zand steken bij het feit dat een deel van in Europa geboren jongeren met een islamitische achtergrond zich openlijk antisemitisch opstelt. Wij mogen antisemitisme niet tolereren, niet in naam van territoriaal conflict, niet in naam van een religie en niet in naam van een ideologie. We moeten dit dan ook met woord en daad bestrijden”, besluit Koen Metsu.