N-VA zit federale terreurcommissie voor

Door Koen Metsu op 27 november 2015, over deze onderwerpen: Syrië, Veiligheid, Staatsveiligheid

Kamerlid en burgemeester van Edegem Koen Metsu is aangesteld als voorzitter van de bijzondere Kamercommissie over terreurbestrijding. Die zogenoemde terreurcommissie zal zich buigen over de achttien antiterreurmaatregelen die de regering vorige week aankondigde. Ook de N-VA-volksvertegenwoordigers Sophie De Wit, Peter Buysrogge en Sarah Smeyers zetelen in dezelfde commissie, die deze week al een eerste keer samenkwam.

De terreurcommissie moet in de eerste plaats de wetsvoorstellen over de antiterreurmaatregelen bespreken en stemmen. “Maar de commissie zal de regering ook bijkomende voorstellen bezorgen”, verklaart Metsu. Dat de terreurcommissie dat zelf kan doen, betekent dat de maatregelen sneller kunnen worden uitgevoerd. “We zullen zeer pertinent werk leveren en komen tot breed gedragen wetsvoorstellen”, belooft de kersverse commissievoorzitter.

Expert

Koen Metsu volgt in de commissie Binnenlandse Zaken al langer de problematiek van radicalisering en terrorisme. Hij heeft al diverse figuren uit het veld ontmoet: van imams, ex-Syriëstrijders en wetenschappelijke onderzoekers tot andere beleidsmakers. Hij trok ook naar het buitenland om daar experten ter zake te ontmoeten. “De problematiek is erg veelzijdig en complex”, luidt zijn conclusie.

Op deredactie.be* hoor je Koen Metsu aan het woord over zijn ambities als voorzitter van de terreurcommissie: "We mogen niet onderdoen voor onze Vlaamse collega's."

 
*Door veranderingen aan de website van de VRT is dit mediaoptreden niet langer te bekijken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is